Till dig min besvikna läsare! kladdkaka 3 och 4

BAILEYS & DAIM KLADDKAKA (tack Lisa)

Det här behöver du:
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
5 msk kakao
½ tsk salt
150 g smält smör eller margarin
(1½ dl hackad daim & 2 msk baileys)

Rör ihop alla ingridienserna, (ej vispa) och häll i en smörad form.

175 grader i ca 20 minuterpå det nedersta gallret. Den ska va lite gungig i mitten när du tar ut den.

Pudra över lite florsocker då den svalnat!

Den tänker jag baka nu på sändag:)






En annorlunda kladdkaka: Vit kladdkaka 

 Ingridienser

250g vit choklad
200g smör
3 ägg
2 1/2dl socker
2dl vetemjöl

Glasyr:
150g vit choklad
1/2dl vispgrädde

Börja med att smälta chokladen och smöret i en kastrull på svag värme under omrörning. Vispa ägg och socker, rör sean ner chokladsmeten och vetemjölet tillsammans med ägg och socker. Häll sedan smeten i en form som du smörjt och vetebröat in. Låt smeten vara i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna innan servering.
Servera med glass, grädde eller bär.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0