Till dig min besvikna läsare! kladdkaka 3 och 4
BAILEYS & DAIM KLADDKAKA (tack Lisa)
Det här behöver du:
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
5 msk kakao
½ tsk salt
150 g smält smör eller margarin
(1½ dl hackad daim & 2 msk baileys)
Rör ihop alla ingridienserna, (ej vispa) och häll i en smörad form.
175 grader i ca 20 minuterpå det nedersta gallret. Den ska va lite gungig i mitten när du tar ut den.
Pudra över lite florsocker då den svalnat!
Den tänker jag baka nu på sändag:)
En annorlunda kladdkaka: Vit kladdkaka
Det här behöver du:
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
5 msk kakao
½ tsk salt
150 g smält smör eller margarin
(1½ dl hackad daim & 2 msk baileys)
Rör ihop alla ingridienserna, (ej vispa) och häll i en smörad form.
175 grader i ca 20 minuterpå det nedersta gallret. Den ska va lite gungig i mitten när du tar ut den.
Pudra över lite florsocker då den svalnat!
Den tänker jag baka nu på sändag:)
En annorlunda kladdkaka: Vit kladdkaka
Ingridienser
250g vit choklad
200g smör
3 ägg
2 1/2dl socker
2dl vetemjöl
Glasyr:
150g vit choklad
1/2dl vispgrädde
Börja med att smälta chokladen och smöret i en kastrull på svag värme under omrörning. Vispa ägg och socker, rör sean ner chokladsmeten och vetemjölet tillsammans med ägg och socker. Häll sedan smeten i en form som du smörjt och vetebröat in. Låt smeten vara i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna innan servering.
Servera med glass, grädde eller bär.
Kommentarer
Trackback